یک اقتصاددان:

داشتن چند نظام ارزی مختلف کمک کننده نیست

ایسنا/اصفهان یک اقتصاددان گفت: در شرایطی که ذخایر ارزی بسیار پایین است، داشتن چند نظام ارزی مختلف کمک کننده نیست.

حسین عبده تبریزی شامگاه چهارشنبه 19 دی در نشست کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان، با بیان اینکه شرایط کسب وکار را دشوار می بینیم، اظهار کرد: وضعیت خاورمیانه برای همه ما مشخص و مبرهن است. در دولت چهاردهم تنش های داخلی کاهش یافتند، اما تنش های بیرونی زمینه ساز رشد تنش های داخلی شد.

وی افزود: فارغ از توان دولت برای آغاز اصلاحات، بحث حقوقی در حکمرانی و روابط و مناسبات بین الملل در هر جلسه، محور پایه و مورد بررسی است. اولین بخش ارز است که برنامه آن کم و بیش آغاز شده است. دولت چهاردهم منابع ندارد و نمی تواند به روش دولت قبلی (ارز ارزان تر) ادامه دهد. کارهایی که در کشور انجام شده عمدتاً مبتنی بر درآمد نفت بوده است. در هر حال امروز نفت نیست، فارغ از بحث تحریم ها، نفت و گاز هم نداریم تا در حد فعلی ادامه دهیم.

این اقتصاددان ادامه داد: در شرایطی که ذخایر ارزی کشور بسیار پایین است، داشتن چند نظام ارزی مختلف کمک کننده نیست. حتی 15 میلیارد دلار مربوط به کالای اساسی هم باید امیدوار بود که دولت بتواند آن را تأمین و پرداخت کند. چون وضعیت معیشتی مردم مطلوب نیست. دولت توان تأمین ارز نیمایی را ندارد و در پی حذف آن است.

عبد تبریزی از معرفی سامانه ای برای نزدیک شدن به قیمت بازار خبر داد و تصریح کرد: اتاق بازرگانی باید از ارز تک نرخی حمایت کند و به نفع اتاق بازرگانی است که نرخ واحد حاکم شود.

وی تحول نوآورانه انرژی خورشیدی را شانسی برای دولت معرفی و خاطر نشان کرد: کاهش قیمت انرژی خورشیدی تا یک دهم قیمت خود در 10 سال اخیر، استفاده از آن را الزامی کرده است. مسئله اساسی در حوزه انرژی، برق و بنزین هستند. نبود برق برای صنعت قابل تحمل نیست. اقدامات در حوزه برق در مسیر اجرای شدن هستند.

این اقتصاددان با اشاره به طرح خرید 30 هزار مگاواتی انرژی خورشیدی به قیمت 9 میلیارد دلار از چین، گفت: نصب هزار مگاوات در روز از ظرفیت های اعلامی کشور چین با نرخ به صرفه است. با به کارگیری این طرح، مسئله ناترازی برق حل می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha